Aanbod OUDEREN met dementie

Omgaan met dementie is een uitdaging. Het vergankelijke verstand zorgt er vaak voor dat ouderen met dementie stilvallen, maar dan in negatieve zin. Wij willen de vlam in het lichaam, het verstand en de geest opnieuw aanwakkeren door verschillende creatieve workshops. 

Belevingstheater prikkelt de zintuigen en zoekt naar contact en verbinding tussen de spelers en het publiek. Het is een aangenaam communicatiemiddel voorbij het verbale. 

Ons verstand is een schatkist aan herinneringen over ons leven en iedereen die ons nauw aan het hart ligt. Bij dementerende personen is die schatkist soms op slot of is de inhoud ervan helemaal door elkaar geraakt. We vragen aan de bestaande context om beeldmateriaal, verhalen, anekdotes, ... en samen met de persoon met dementie steken we de puzzel terug in elkaar. 

Wanneer de wereld van woorden niet meer te begrijpen valt, ontstaat er soms onrust en spanning. Door relaxatie brengen we het lichaam en de geest weer naar ontspanning. We ondersteunen dit proces met verschillende relaxerende muziekinstrumenten, aangename geuren en zachte aanrakingen. 

Het prijskaartje:

 90 € / uur + kilometervergoeding

handpan ouderen.jpg
Muziekinstrumenten.jpg