Aanbod VOORZIENINGEN voor mensen met een beperking

Beide oprichters zijn eerst begonnen met werken in deze sector. Zowel Charlotte als Timothy hebben hierdoor ook een permanente affiniteit met de zorgsector. 't Opkikkertje is er volledig van overtuigd dat deze doelgroep niet mag ontbreken in het aanbod van hun creatieve workshops. Daarom hebben we ook al heel wat workshops uitgewerkt, met focus op verschillende doelen.

Personen met een beperking die liever willen genieten en 'stilvallen' vinden hun heil in ons klank - en relaxatiebad. Meedeinen op de klanken van ontspannende muziekinstrumenten en een rustige interactie, waarbij de deelnemers de instrumenten zelf mogen ontdekken.

Deelnemers die zich eens volledig willen laten gaan, en zichzelf willen tonen op verschillende manieren of via verschillende werkvormen, zijn absoluut welkom in een van onze Expressieve Workshops. 

Deelnemers die minder verbaal zijn, hebben waarschijnlijk meer baat bij de wat meer zintuigelijke beleving van ons Belevingstheater. 

Degene die toch ook graag met muziek bezig zijn, maar dan op een wat actievere manier, kunnen hun creativiteit uiten in een van muzikale workshops. Hier gaan we samen met de deelnemers aan de slag en brengen een Muzikaal verhaal tot leven.

Ook de schilderkunst en haar verschillende stijlen kunnen aan bod komen. Van dotpainting tot expressieve schilderkunst: alles kan en alles mag. Welke stijl spreekt de deelnemer het meeste aan? In onze Kunstenaarsworkshop stroomt de creativiteit vanuit het hand naar het doek. 

Wist je dat?

't Opkikkertje elke week te vinden is in vzw De Okkernoot? Sinds oktober 2019 geven zowel Timothy als Charlotte daar creatieve therapie aan geïnteresseerde bewoners.

En wist je ook dat?

't Opkikkertje regelmatig activiteiten organiseert in het dagcentrum 't Eizeren Hof van vzw Zonnelied?

Zij kozen voor een 'carrousel' aan activiteiten. Eenmaandelijks organiseren we dan een expressieworkshop, een workshop muziek, een workshop djembé, een workshop...enz. 

Het prijskaartje?

Stuur ons een mailtje of geef ons een belletje.

Dan leggen we onze modules met veel plezier uit!

t' Opkikkertje

 

Maatschappelijke zetel:

Kwakenbeekstraat 45
1755 Gooik

Timothy François
+32 473 22 99 75

Charlotte Crokaert

+32 479 34 09 96